Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@11:35:56 GMT

زورگیری اتوبان نیایش و کاهش تدریجی حس امنیت در جامعه

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۹۰۴۰۷

زورگیری اتوبان نیایش و کاهش تدریجی حس امنیت در جامعه

به گزارش خبرنگار مهر، دو روز قبل بود که فیلمی از زورگیری یک سارق در اتوبان نیایش در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی همه‌گیر شد و افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داد. با اقدامات پلیسی و قضائی سارق زورگیر اتوبان نیایش در کمتر از ۲۴ ساعت شناسایی و بازداشت شد که می‌تواند اتفاق خوبی محسوب شود؛ اما به‌منظور آگاهی از تبعات و پیامدهای منفی ناشی از زورگیری در جامعه ذکر چند نکته ضرورت دارد که متعاقباً به آن‌ها اشاره خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جسور شدن زورگیران و خفت‌گیرها و علنی شدن سرقت‌ها

در وهله اول، پیش از این و در گذشته نگرانی افراد در خصوص مورد سرقت قرار گرفتن و قربانی زورگیری شدن محدود و محصور به اماکن و کوچه‌های خلوت و تاریک و آن هم در ساعات پایانی روز بود؛ حال آن‌که ماجرای زورگیری در اتوبان نیایش نوعی ناامنی را در یکی از اصلی‌ترین بزرگراه‌های محل تردد شهروندان در میانه روز جلوه می‌کند که حکایت از جسور شدن زورگیران و خفت‌گیران دارد؛ به‌طوری که این افراد از کوچه‌های تاریک و خلوت بیرون آمده و به‌دور از هر گونه ترس و ابایی در کف جامعه اقدام به‌زورگیری و خفت‌گیری می‌کنند.

ضرورت برخورد عبرت‌آموز دستگاه قضائی با مرتکبان سرقت‌های خشن و زورگیری

در وهله دوم، باید توجه داشت که صرف دستگیری این افراد کافی نیست و برخورد درست، محکم و قاطع دستگاه قضائی به‌عنوان اجراکننده عدالت در جامعه را می‌طلبد؛ به‌طوری‌که برخورد دستگاه قضائی به درس عبرتی برای سایر خفت‌گیرها و زورگیران تبدیل شود و با انصراف آن‌ها از افکار و اعمال شوم و پلید خود، نسبت به وقوع این دست از جرایم در جامعه ایجاد بازدارندگی کند. در این خصوص می‌توان به اعدام زورگیران خیابان کریمخان در سال‌های ۹۱_۹۲ اشاره کرد.

کاهش تدریجی حس امنیت در جامعه با عیان شدن زورگیری‌ها و خفت‌گیری‌ها در مقابل دیدگان شهروندان

ایجاد حس ناامنی در جامعه و خدشه‌دار شدن امنیت روانی شهروندان در اثر انتشار گسترده و مشاهده فیلم‌های مربوط به سرقت‌های خشن و زورگیری سومین موضوع قابل توجه و تأمل است. امنیت روانی جامعه‌ای که در ساعت‌های میانه روز شاهد چنین حجمی از ناامنی بوده و این موضوع در ذهن وی نقش می‌بندد که زورگیران و خفت‌گیرها در هر ساعت و مکانی که بخواهند می‌توانند به انجام امور مجرمانه اقدام کنند، رفته رفته دچار اضمحلال خواهد شد.

ضرورت آسیب‌شناسی در مورد آفت بی‌تفاوتی در کمک به هم‌نوع

چهارمین درسی که می‌توان از ماجرای زورگیری اتوبان نیایش گرفت، ضرورت اعمال تدبیری برای جامعه ایرانی است. باید عقلای قوم فکری به حال جامعه ایرانی کنند. جامعه‌ای که در مقابل چشمانش از زنی خفت‌گیری می‌شود اما صرفاً به گرفتن فیلم و ارسال آن در شبکه‌های مجازی اقدام می‌کند. به نظر می‌رسد این بی‌تفاوتی در کمک به هم نوع به اندازه خود زورگیری می‌تواند نگران‌کننده باشد.

«احساس امنیت از خود امنیت ارزشمندتر است». این جمله کلیدی فرمانده سابق ناجا بود. به نظر می‌رسد برخی اهمال کاری‌ها و برخی کم‌کاری‌ها امروز به احساس امنیت جامعه خدشه وارد کرده که باید فکری برای آن شود.

مشکلات اقتصادی تمام مساله نیست

‏به‌طور قطع بخشی از اقدامات مجرمانه نظیر خفت‌گیری و سرقت‌های خرد معلول برخی مشکلات اقتصادی است؛ اما نمی‌توان زلف همه مشکلات را به این پدیده گره زد و باید این مجرمان به شکل ویژه‌ای تحت اقدامات روانشناسی و مشاوره قرار گیرند تا دلیل اصلی ارتکاب جرم مشخص شود.

کد خبر 5566889

منبع: مهر

کلیدواژه: پلیس قوه قضاییه زورگیری سرقت شهرداری تهران شورای شهر تهران اربعین حسینی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سازمان محیط زیست آلودگی هوا علیرضا زاکانی کمیته امداد امام خمینی قوه قضاییه پیر حسین کولیوند پلیس راهور شورای شهر عضو شورای شهر تهران زنان اتوبان نیایش خفت گیری سرقت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۰۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه تاکنون اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده است، ابراز امیدواری کرد: با توجه به تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در دولت سیزدهم با همراهی مجلس ساماندهی قراردادهای کار به نتیجه برسد و دغدغه اصلی جامعه کارگری برطرف شود.

به گزارش ایسنا، اولیا علی بیگی ضمن اشاره به دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب در هفته کار و کارگر اظهار کرد: رهنمودها و بیانات ایشان مایه  دلگرمی جامعه کارگری بود و نور امیدی در بین جامعه کارگری به وجود آورد. مقام معظم رهبری تاکید داشتند که بهبود حال جامعه کارگری تاثیر بسیاری در بهبود حال جامعه دارد. حدود نیمی از جامعه ایران را کارگران تشکیل می دهند و طبعا اگر کارگران حال خوبی داشته باشند نصف حال جامعه خوب خواهد شد.

فقدان امنیت شغلی اولین دغدغه جامعه کارگری

وی که در یک گفت و گوی رادیویی سخن می گفت، فقدان امنیت شغلی را اولین دغدغه کارگران دانست و گفت: مسأله ای که کارگران را آزار می دهد، نبود امنیت شغلی در محیط کار است. کارگران زیادی هستند که ۲۰ سال یا بیشتر سابقه کار دارند، ولی همچنان با قراردادهای سه ماهه و شش ماهه و بعضاً یک‌ماهه فعالیت می کنند. رواج قراردادهای موقت ناشی از نقص قانون است و تبصره های ماده  قانون کار به درستی تبیین نشده است.

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: ماده ۷ قانون کار که مربوط به قرارداد کار است روح قانون کار محسوب می شود ولی ایرادهایی دارد که به واسطه آن باعث شده قراردادهای موقت رواج یابد لذا این ماده باید اصلاح شود.

تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در هیات دولت

علی بیگی افزود: سال گذشته رئیس جمهور دستور دادند که وزارتخانه های کار و صمت نسبت به ساماندهی قراردادها اقدام کنند که در این راستا معاونت روابط کار نشست‌های سه جانبه ای را برگزار کردند. در نهایت توافقات به هیات دولت ارسال شد تا کلیات لایحه امنیت شغلی به تصویب رسید و اکنون کارگروه‌های تخصصی روی جزئیات کار می کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور انتظار داریم بدنه دولت و مجلس اهتمام ویژه ای به بحث ساماندهی قراردادهای کار داشته باشند. متاسفانه اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده است؛ لذا اگر دولت و مجلس عزم و اراده داشته باشند راهکارهای متعددی هست که به موضوع قراردادها ورود کرد و مشکلات جامعه کارگری در بحث قراردادها را برطرف کرد.

تفکیک قراردادهای با ماهیت مستمر از غیر مستمر

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار در عین حال بر لزوم ساماندهی قراردادها تاکید کرد و گفت: منظور از ساماندهی قراردادها یعنی کارهایی که ماهیت مستمر دارند شناسایی شوند و افرادی که در این مشاغل مشغول کارند با قرارداد دائم به کار گرفته شوند. منتها باید به سمت و سویی برویم‌ که امنیت شغلی با رعایت انظباط اجتماعی در محیط کار انگیزه وبهره وری ایجاد کند.

وی در پایان گفت: در کارهایی که فصلی است انتظار جامعه کارگری این نیست که حتما کارگر قرارداد دائم داشته باشد؛ بنابر این باید بین کارهای با ماهیت مستمر و کارهای با ماهیت غیر مستمر تفکیک قائل شویم و این کارها رصد و شناسایی و ساماندهی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری
  • سازمان‌های مسئول باید در مقابله با جرایم کمک کار پلیس باشند
  • حمایت فعالان سیاسی از اجرای طرح نور
  • دولت رئیسی روز به روز به مشکلات کارگران اضافه کرد
  • دائمی شدن قراردادهای کار در دستور کار دولت
  • «شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود
  • دستگیری ۲۶ سارق مغازه در خراسان جنوبی
  • تجهیز خودرو‌ها به ردیاب برای جلوگیری از سرقت خودرو
  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​